Opis

Kina
Peking – Xi’an – Shanghai – Suzhou,
10 dana / 7 noći

PROGRAM:

1. dan – Zagreb – Doha
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Dohu na liniji QR 218 (Qatar Airways) s polijetanjem u 12.05 sati. Dolazak u Dohu u 19.25 sati prema lokalnom vremenu.
*Za polazak 20.5. itinerer letova objavljen u važnim napomenama.

2. dan – Doha – Peking
Nastavak leta za Peking na liniji QR 892 (Qatar Airways) u 02.00 sati. Noćni let. Dolazak u Peking predviđen je u 14.40 sati prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela i smještaj. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan – Peking – Veliki kineski Zid – Peking
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida – jedine građevine na svijetu za koju se tvrdi da se vidi s Mjeseca. Zid je dugačak 8.852 metra, visine je od 10-16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu na svijetu, a od 1987. godine je pod zaštitom UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u Zabavni vodeni park. Razgled (izvana) Nacionalnog stadiona, poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Povratak u hotel, kraći odmor. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na kineski specijalitet – pekinšku patku. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan – Peking – Xi’an
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine, koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira / Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutra nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do željezničke stanice te prijava na vlak za Xi’an s polaskom u večernjim satima. Vožnja noćnim vlakom (turistička kategorija, spavaća kola sa 4 ležaja).

5. dan – Xi’an
Dolazak u Xi’an predviđen je u jutarnjim satima. Slijedi transfer do hotela, smještaj i doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do mauzoleja cara Qin Shi Huanga otkrivenog 1974. godine. Tu se nalazi najpoznatije arheološko otkriće 20 stoljeća – ratnici od terakote – 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini. Večera u lokalnom restoranu. Nakon večere, fakultativno (uz doplatu), mogućnost odlaska na Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan – Xi’an
Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled Xi’ana, jednog od najstarijih gradova Kine, bogatog poviješću i zamenitostima, a bio je i jedna od točaka na Putu Svile. Posjet Povijesnom muzeju, zatim Velikoj džamiji – jednoj od od najstarijih, najvećih i najbolje očuvani islamskih džamija u Kini, sagrađenoj u vrijeme vladavine dinastije Tang, a rezultat je islama koji se uvodio u sjeverozapadnoj Kini od strane arapskih trgovaca i putnika iz Perzije i Afganistana tijekom sredine 7. stoljeća. Slijedi razgled Pagode Velike Divlje Guske. Slobodno za odmor. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

7. dan – Xi’an – Shanghai
Doručak. Transfer do zračne luke te slijedi prijava za let za Shanghai. Po dolasku, posjet Šangajskom muzeju, zatim slijedi odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road dugačku 1 km, gdje se brojni ulični štandovi isprepliću sa starim i novim trgovačkim centrima. Nastavak vožnje do Bund Bulevarda, simbola starog i novog Shanghaia, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stilovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu, tijekom koje se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pu Dong. Pu Dong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi financijska i gospodarska zona Lujiazu te čuveni Oriental Pearl Toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Noćenje.

8. dan – Shanghai – Suzhou – Shanghai

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Suzhou, udaljen cca 180 km. Često ga nazivaju i „Venecijom Istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. pr. K., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve Svjetske baštine. Posjet Vrtu skromnog administratora, najvećem vrtu u Suzhou, koji se rasprostire na 51.950 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici, gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Povratak u Shanghai, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

9. dan – Shanghai – (Doha)

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaia: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasničniji vrt Shanghaia. Slijedi razgled Hrama Bude do Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada) te vožnja do TV tornja. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke te prijava na let avio kompanije Qatar Airways (QR 871) za Dohu. Zrakoplov polijeće u 23:45 sati. Noćni let.

10. dan – Doha – Zagreb

00Dolazak u Dohu u 05.10 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR 217 (Qatar Airways) u 07.00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11.05 sati prema lokalnom vremenu.

Najmanji broj putnika : 15

Cijena: 8.490 kn

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi

– smještaj na osnovi 6 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* prema programu

– 1 noćenje u vlaku u spavaćim kolima s 4 ležaja prema programu

– 7 večera u lokalnim restoranima tijekom ture

– grupne prijevoze i razglede prema programu

– ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu

– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka 3.290 kn (obavezna doplata prilikom prijave, podložne promjenama)

– vizu za Kinu 260 kn s uključenim posredovanjem, žurni postupak 530 kn s uključenim posredovanjem

– dodatne obroke, usluge i izlete

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.600 kn

– napojnice za lokalne vodiče i vozače (obavezna doplata na licu mjesta 35 EUR)

– putno osiguranje (preporučujemo)

 

Obvezne doplate po osobi:

Obavezne doplate prilikom prijave: pristojbe zračnih luka 3.290 kn podložne promjenama – konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu).

Obavezna doplata na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 eur.

 

Za sve informacije i rezervacije kontaktirajte nas na +385 (0)51 343 059 ili pošaljite mail.

 

Raspoloživost

Za sve informacije molimo obratite nam se telefonom +385/51/343-059 ili e-mailom na info@topadria.hr