Opis

Barcelona, Azurna Obala i Katalonska Costa Brava

Datumi putovanja: 25.-31.10. i 2.01.-08.01.2017.

7 dana autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Vrijednost više: uključeni polupansioni u Španjolskoj!

NICA – ARLES – LLORET DE MAR – BARCELONA – TOSSA DE MAR – GIRONA – MONTSERRAT – FIGUERAS – CANNES – ST.PAUL-DE-VENCE

PROGRAM:

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – NICA – AZURNA OBALA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:30 sati, iz Karlovca s autobusnog kolodvora u 6:30 sati i iz Rijeke sa stajališta Vrata Jadrana u 8:00 sati (polazak autobusa iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti kod rezervacije aranžmana!). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje Ligurskim primorjem prema Francuskoj preko Genove i Savone po „Rivijeri palmi“ (dio oko Savone) i „Rivijeri cvijeća“ (dio oko San Rema, tako nazvan zbog uzgoja cvijeća na tom području). Dolazak na Azurnu obalu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju i razgled Nice, „Kraljice Azurne obale“ i jednog od najznačajnijih francuskih gradova, od starog grada preko svjetski slavnog šetališta Promenade des Anglais do nedavno preuređenog Place Massena. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: AZURNA OBALA – ARLES – COSTA BRAVA
Doručak. Nastavak putovanja prema jugu Francuske i gradiću Arlesu, nekoć jednom od najvažnijih gradova rimske provincije Provanse. Arles je smješten na rijeci Roni, a krase ga brojni rimski spomenici i po ljepoti poznate Arlezijanke. Po dolasku u Arles, grad u kojem se danas odvija najpoznatiji fotografski festival u Francuskoj i gdje se nalazi najpoznatija škola fotografije, slijedi kratki razgled grada: katedrala St. Trophime – gradska vijećnica iz 17. st. – rimska Arena – Place Forum (na njemu se nalazi poznati kafić sa slavne slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit“, slikara koji je proveo dio života u Arlesu i u tom gradu bio najproduktivniji tijekom svog života). Nastavak putovanja prema Španjolskoj i prema području Costa Brave. Costa Brava – „Divlja obala“ – dio je španjolskog obalnog područja za koje se slobodno može reći da je jedno od kolijevki španjolskog turizma. Omiljeno je odredište za turiste iz cijele Europe, poznato po svojoj bogatoj izvanpansionskoj ponudi i životom koji traje 24 sata na dan! Za sve one koji žele nešto drugačije od uobičajenog, Costa Brava je željeno odredište, rijetko koje mjesto na španjolskoj obali nudi toliko različitih sadržaja i mogućnosti za zabavu tijekom cijele godine. Dolazak u hotel, smještaj. Večera. Noćenje.

3. dan: COSTA BRAVA: IZLET U BARCELONU
Doručak. Cjelodnevni izlet u Barcelonu, mediteransku prijestolnicu poznatu i po nazivu „Grad grofova“, jedan od najšarmatnijih europskih gradova. Razgled grada autobusom i pješice: brežuljak Montjüic, “Jupiterovo brdo”, mjesto gdje se otvarala Olimpijada 1992. i gdje su smješteni neki od najzanimljivijih barcelonskih muzeja – Plaza Espańa, jedan od najbitnijih gradskih trgova okruženog monumentalnim tornjevima koji su 1929. bili ulaz na Svjetsku izložbu i arenom za borbe s bikovima, danas šoping centrom – Sagrada Familia, monumentalno i životno Gaudijevo djelo, jedna od najslavnijih svjetskih katedrala – Plaza Cataluńa, središnji gradski trg, točka gdje se “Stari grad” susreće s “Novim”, neke od najzanimljivijih gradskih ulica kreću s tog trga – Rambla, slavno šetalište u središtu grada, obilježje grada – šetnja Gotičkom četvrti do katedrale (razgled izvana). Odlazak s pratiteljem putovanja na Park Guell, remek-djelo „katalonskog čarobnjaka“ Gaudija, jedan od najljepših barcelonskih lokaliteta iz razdoblja modernizma (ulazak u centralni dio uz doplatu). Vrijeme za kavu i šetnju živopisnim parkom i vrtovima. U nastavku odlazak autobusom na Camp Nou, slavni stadion FC Barcelone gdje se nalazi i klupski muzej kao i trgovina s originalnim dresovima. Poslije posjeta stadionu odlazak autobusom prema središtu grada i slobodno vrijeme za uživanje u živahnoj Rambli, na prekrasnim starim trgovima u Gotičkoj četvrti ili u šetnji po Port Vellu, dijelu stare gradske luke koji je zasjao nakon uređivanja za OI 1992. i gdje se nalazi mnoštvo trgovina i restorana te moguć posjet barcelonskom akvariju, jednom od zasigurno najboljih na Mediteranu. Barcelona je poznata i kao grad s iznimnom ponudom vrhunskih muzeja. Povratak na Costa Bravu. Večera. Noćenje.

4. dan: COSTA BRAVA – TOSSA DE MAR – GIRONA – COSTA BRAVA
Doručak. Odlazak na izlet u dva malena katalonska gradića, obalno ljetovalište Tossa de Mar i Gironu, jedan od najvažnijih katalonskih gradova uopće. Vrijeme za šetnju i kavu u lijepoj Tossi; po dolasku u Gironu šetnja gradićem tijekom koje ćemo vidjeti katedralu, židovsku četvrt i poznate mostove na rijeci Onyar. Povratak u Lloret. Šetnja s pratiteljem putovanja kroz ljetovalište. Večera. Moguć fakultativni odlazak na flamenco predstavu poslije večere. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: COSTA BRAVA – MONTSERRAT – BARCELONA – COSTA BRAVA
Doručak. Slobodno prijepodne za osobne programe, šetnju, kupanje i uživanje u mediteranskom ozračju. Umjesto večere ručak u hotelu ili lunch paket. Poslijepodnevni izlet u slavno marijansko svetište Montserrat, smješteno visoko u katalonskim planinama. Gradnja benediktinskog samostana počela je 880. godine. Posjet crkvi s kipom Crne gospe, „La Morenete“, koju je papa Leo XIII. 1881. g. proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. U pričama o kralju Arthuru Montserrat se spominje kao mjesto gdje se čuva Sveti gral. U nastavku dana vožnja do Barcelone gdje ćemo u ranim večernjim satima pristustvovati predstavi „Magične fontane“ na Plazi Espanya – čarobnu igru vodenih figura, svjetlosnih efekata i glazbe. Vožnja osvjetljenim avenijama Barcelone. Povratak na Costa Bravu. Noćenje.

6. dan: COSTA BRAVA – FIGUERAS – CANNES – AZURNA OBALA
Doručak. Odlazak iz hotela. Zaustavljanje u Figuerasu, rodnom gradu genijalnog slikara Salvadora Dalija; moguć fakultativni posjet njegovom muzeju – drugi najposjećeniji muzej u cijeloj Španjolskoj. Nastavak putovanja prema Provansi i Azurnoj obali uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Cannesu, mondenom gradiću proslavljenom po filmskom festivalu koji će ove godine od 16. do 27. svibnja tu biti održan već 65-ti put. Odlazak s pratiteljem putovanja do Festivalske palače ispred koje se nalaze otisci ruku svjetskih i europskih filmskih zvijezda, od Mela Gibsona, preko Davida Lyncha do Sharon Stone. Slobodno vrijeme za šetnju slavnom promenadom La Croisette gdje su smješteni svjetski slavni hoteli i čije su plaže neke od najslikanijih i najrazvikanijih u Europi. Smještaj u hotel na području Azurne obale (područje od Cannesa prema Nici). Noćenje.

7. dan: AZURNA OBALA – ST.PAUL-DE-VENCE – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Vožnja panoramskom cestom uz Azurnu obalu do Saint-Paula-de-Vencea, jednog od najljepših sela Provanse, inspiracije brojnih slikara i umjetnika, mjestašca gdje su živjeli, radili i odmarali se Marc Chagall (koji je tu i pokopan), Yves Montand, Simone Signoret, Lino Ventura i dr. Šetnja srednjovjekovnim uličicama punim umjetničkih ateljea, radionica keramike i tipičnih provansalskih trgovina. Odlazak iz Saint-Paula. Vožnja kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: First Minute 2.990 kn

First minute popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

Doplata za jednokrevetnu sobu (svi polasci): 1.090 kn
Popust za treću osobu na pomoćnom ležaju: 5 %

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, pratitelja, 2 noćenja u Francuskoj na području Azurne obale u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenje/doručak i 4 noćenja u Španjolskoj na području Costa Brave u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona (doručak i večera s pićem), sve razglede i izlete prema programu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, boravišnu pristojbu od 0,5 € po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta), fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u kolovozu 2016. g., podložne promjeni):
Museu Picasso 11 €, Fondació Miro 11 €, Pueblo Espaňol 12 €, Museo FC Barcelona (Camp Nou Experience) 23 €, Sagrada Familia 15 €, Akvarij odrasli 20 € (djeca niža od 140 cm imaju popust), Teatro Museu Dali 12 €

Za sve informacije i rezervacije kontaktirajte nas na +385 (0)51 343 059 ili pošaljite mail.

Raspoloživost

Za sve informacije molimo obratite nam se telefonom +385/51/343-059 ili e-mailom na info@topadria.hr