Opis

SICILIJA – 9 dana autobusom i brodom
26.10.-03.11.2019.

Velika tura po Siciliji : uključene večere u hotelima, degustacije, mjesni vodiči i svi izleti !

PROGRAM:

1. DAN:  ZAGREB/RIJEKA – FERRARA –  CHIANCIANO TERME

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 05:00 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Putovanje preko Slovenije i Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Nastavak puta kroz prve toskanske brežuljke Chiantija prema jugu. Smještaj u hotel u turističkom mjestu Chianciano terme u južnoj Toskani, poznatoj po izvorima termalne vode. Večera. Noćenje.

2. DAN:  CHIANCIANO TERME – NAPULJ – BROD
Doručak. Vožnja do Napulja uz kraća zaustavljanja radi odmora. Panoramski razgled grada na obali zaljeva Tirenskog mora. Živahni mediteranski grad mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unesca, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Vožnja prema napuljskoj luci i ukrcaj na brod. Smještaj u u kabine. Odlazak  broda oko 20 sati. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

3. DAN: BROD – PALERMO – ERICE – MARSALA – SELINUNTE –  AGRIGENTO
Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u jutarnjim satima u luci Palerma. Sicilija – magični otok na drevnom križanju puteva od Europe prema Africi bogat je tragoma drevnih civilizacija, ostacima vulkanske aktivnosti, lijepim plažama, vinogradima, slikovitim naseljima i prekrasnom prirodom. Naše putovanje Sicilijom započinje vožnjom prema jugu do  starog grada Erice koji se nalazi na spektakularnom položaju na stijeni iznad mora. Šetnja povijesnom jezgrom uz gradske zidine i stare palače. Proba poznatih slastica-kolačiča od badema (uključena u cijenu)  po kojim je grad poznat od starih vremena. Nastavak vožnje do najzapadnijeg područja Sicilije oko grada Marsala poznatog po vinogradima i slatkom desertnom vinu. Nastavak vožnje uz južnu obalu Sicilije. Zaustavljanje kod Selinuntea uz degustaciju maslina i  lagani ručak (uključeno u cijenu).  Smještaj u hotel na području Agrigenta. Večera. Noćenje.

4. DAN: AGRIGENTO – DOLINA HRAMOVA –  PIAZZA ARMERINA – RIVIERA TAORMINA
Doručak. Vožnja do poznate Doline hramova kod Agrigenta. Dolina hramova najznačajniji je arheološki lokalitet Sicilije i jedan od najvećih kompleksa antičkih grčkih građevina izvan Grčke. Razgled nalazišta uz pratnju mjesnog vodiča: Junonin i Herkulov hram – hram Zeusa Olimpijskog – ruševine rimske grobnice – Konkordijin hram.  Nastavak puta  kroz zelenu unutrašnjost otoka do arheološkog nalazišta  Piazza Armerina. Moguć posjet ostacima kasnoromaničke  Ville Romane del Casale, uvrštene na popis UNESCO-ve baštine, poznate po prekrasnim podovima i veličanstvenim mozaicima koji se prostiru na 3.500m2. Nastavak puta prema istočnoj obali Sicilije. Smještaj u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

5. DAN: IZLET ETNA I TAORMINA
Doručak. Vožnja autobusom do vulkana Etna – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na oko 1.800 metara, slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera ili za kupovinu suvenira (pristup je moguć do određene visine samo u slučaju pogodnog vremena, vremenske prilike mogu utjecati na mjesta do kojih ćemo moći doći našim autobusom). Poslije obilaska područja Etne, nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije i stjecištu bogatih i slavnih, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu i obalu. Šetnja s pratiteljem: grčko – rimsko kazalište – Piazza Vittorio Emanuele – katedrala – Corso Umberto. Taormina je gradić za uživanje, fini capuccino ili aperitiv na panoramskim terasama ili šetnju promenadom iznad mora. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

6. DAN:  IZLET CATANIA I SIRACUSA 
Doručak. Vožnja do Siracuse, koja je bila najznačajniji  i najljepši grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Razgled grada u pratnji mjesnog vodiča. Obilazak arheološkog parka  s brojnim znamenitostima: grčkim kazalištem, Dionizijevim uhom i rimskim amfiteatrom. Razgled se nastavlja obilaskom središta grada koji je smješten na otoku Ortiglia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Aretuzijina fontana – gradska vijećnica – ostaci Apolonovog hrama, najstarijeg grčkog hrama na Siciliji. Zaustavljanje u Cataniji, šetnja do trga s katedralom ispred koje je simbol grada slon od lave, a ulica Via Etnea puna je dobrih prilika za kupovinu. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

7. DAN: RIVIERA TAORMINA – PALERMO – MONREALE – BROD
Doručak. Vožnja do sjeverne strane otoka. Dolazak u Palermo. Razgled glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: : katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Razgledavanje unutrašnjosti katedrale uz pratnju mjesnog vodiča. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Palerma za osobne programe. Ukrcaj na brod u luci Palerma u večernjim satima. Smještaj u kabine. Odlazak broda u 23 sata. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

8. DAN: BROD – GENOVA – VOŽNJA KROZ ITALIJU
Doručak na brodu (grupni menu). Opuštanje uz plovidbu i korištenje brodskih sadržaja. Dolazak broda u luku Genove u 19 sati. Iskrcaj.  Noćna vožnja kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.

9. DAN: VOŽNJA KROZ ITALIJU – RIJEKA/ZAGREB 
Nastavak putovanja vožnjom kroz Italiju  prema Sloveniji i Hrvatskoj. Dolazak u Hrvatsku u jutarnjim satima..

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.590 kn*

*First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.890 kn

Rok za prijavu: 15 dana prije puta Minimalni broj putnika: 40

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• prijevoz putničkim brodom na liniji Napulj – Palermo sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom (grupni menu)
• prijevoz putničkim brodom na liniji Palermo – Genova sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom (grupni menu)
• 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3/4* na području Agrigenta
• 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3/4* na području Riviere Taormina
• 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3* u Chianciano Terme
• turističkog pratitelja tijekom putovanja
• mjesne vodiče u Dolini hramova, Siracusi, Palermu i Monreale
• degustaciju slastica od badema u mjestu Erice
• degustaciju maslina i lagani ručak kod mjesta Selinunte
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.390 kn
• Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 1.890 kn
• Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 490 kn
• Boravišnu pristojbu koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji (2 – 3 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
• Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Dolina hramova Agrigento 12 EUR, rimska vila Piazza Armerina 10 EUR, Arheološki park Siracusa 10 EUR, antičko kazalište Taormina 10 EUR, Normanska palača u Palermu s Capellom Palatinom 9,50 EUR, katedrala u Palermu ulaznica 3 EUR za dio u kojem se plaća ulaz i audio slušalice 3 EUR, katedrala Monreale 6 EUR, klaustar samostana Monreale 8 EUR
• Putno osiguranje

Trokrevetne sobe/kabine: Rezervacija trokrevetnih soba/kabina na ovom programu nije moguća.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
–  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

NAPOMENE:
Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Sicilija (talijanski i sicilijanski: Sicilia) je autonomna regija u Italiji i najveći otok u Sredozemnom moru. S površinom od 25 710 km² koja uključuje i okolne manje otoke, ovo je najveća regija u Italiji. Trenutno na Siciliji živi više od pet milijuna stanovnika, od toga najviše u Palermu koji je i sjedište regije. Otok je poznat po nekim od najvažnijih turističkih lokaliteta u Italiji. Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Gospodarstvo regije temelji se većinom na poljoprivredi i turizmu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Za sve informacije i rezervacije kontaktirajte nas na +385 (0)51 343 059 ili pošaljite mail.

Raspoloživost

Za sve informacije molimo obratite nam se telefonom +385/51/343-059 ili e-mailom na info@topadria.hr