Opis

Doček Nove Godine 2017. u Rimu

Period: 28.12.2016. – 01.01.2017.

PROGRAM:

1. DAN – ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA – FERRARA – RIM 

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (polazak s Ka Petrol benzinske postaje) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja do Ferrare, grad čijom renesansnom jezgrom dominira veličanstveni dvorac obitelji Este. Njima grad duguje najslavnije trenutke svoje povijesti i današnju zaštitu UNESCO-a. U labirintu srednjovjekovnih uličica oko katedrale i tržnice nalaze se male trattorije koje još uvijek šarmiraju svoje goste receptima s jelovnika dvora Este. Nakon šetnje s pratiteljem slobodno vrijeme za ručak te nastavljamo put Rima. Po dolasku u „Vječni grad“ smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN – RIM

Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja u istraživanje Rima gradskim prijevozom; prva postaja je Koloseum. Želita li u njega ući, možete to učiniti u slobodno vrijeme, ali odvojite barem 2 sata jer je u cijeni ulaznice i Forum Romanum. Uspon na Kapitol, jedan od najslavnijih i najviših od sedam rimskih brežuljaka. Spuštanje prema spomeniku Oltar domovine, podignutom u čast Viktora Emaneula II., prvog kralja ujedinjene Italije. Pauza za kavicu te nastavak prema Panteonu, razgled završava kod trga Navona. Slobodno vrijeme za ručak. Zajednički odlazak do Fontane di Trevi te šetnja do Španjolskih stuba. Povratak u hotel gradskim prijevozom. Noćenje.
3. DAN – RIM I POMPEJI 

Doručak. Fakultativni izlet u Pompeje (vožnja traje 4 sata) – starorimski gradić koji je u ljeto 79. pr. Kr. nestao u erupciji Vezuva. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je u Pompejima bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Slobodno vrijeme. Povratak prema Rimu. Dolazak se očekuje oko 19:00 sati. Noćenje. (Važna napomena: za realizaciju izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika – prilikom rezervacije aranžmana. Ako se ne prijavi dovoljan broj putnika, ovaj dan ćemo posjetiti Vatikan. Oni koji ne idu u Pompeje imaju slobodan dan.)

4. dan RIM – VATIKAN
Doručak. Odlazak gradskim prijevozom do Vatikana. Nakon standardne kontrole za ulazak u baziliku sv. Petra slobodno vrijeme unutar bazilike. Predlažemo posjet kupoli odakle se pruža beskrajan i veličanstven pogled na Rim (uspon ne preporučujemo onima koji imaju zdravstvenih poteškoća). Posjet Vatikanskim muzejima – prijava prilikom rezervacije aranžmana, ili slobodno vrijeme. Za 17:00 sati predviđena je večernja misa koju predvodi Papa uz molitve zahvale. Povratak u hotel. Predlažemo doček Nove godine na gradskim trgovima (organizacija u nadležnosti gradskih vlasti). Noćenje.

5. dan RIM/RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB Sretna Nova godina!
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Orvietu, prekrasnom gradu na vrhu usamljenog brda. Ovaj jedinstveni grad ima tajnu čuvanu stoljećima – podzemlje koje se pruža ispod gotovo cijeloga grada! S vrha tornja sa satom možete snimiti prekrasne fotografije gradića i okolice, a katedrala na glavnom trgu oduzet će vam dah. Zadržat ćemo se ukupno dva do dva i pol sata i krenuti prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje do ponoći.

FIRST CIJENA PO OSOBI: 1.750 kuna*

*First minute popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 1.890 kuna

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

prijevoz turističkim autobusom prema programu, četiri noćenja sa doručkom u hotelu 3*/4* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) u Rimu, razgledavanja prema programu, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, boravišnu pristojba u Rimu od 4,00 do 6,00 eur po noćenju po osobi (plaća se na recepciji hotela), žičaru za Orvieto 2,60 eur, slušalice za vođenje po danu 4,00 eur (ne uključuju slušalice u Vatikanu), ulaznicu za Koloseum i Forum Romanum 12,00 eur, putno osiguranje

DOPLATE:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 495 kn

Doplata za ulaznicu za Vatikanske muzeje: 250 kn

Doplata za izlet u Pompeje (prilikom rezervacije aranžmana): 390 kn odrasli, 290 kn djeca

Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 20%

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju po osnovnoj cijeni!

Napomena: Rimom se nećemo kretati autobusom kojim smo doputovali, nego ćemo koristiti gradski prijevoz; podzemnu željeznicu i autobus. Za javni prijevoz za tri dana potrošit ćete oko 13,50 eur po osobi. Cijena podzemne željeznice u jednom smjeru je 1,5 eur.
Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina, otežanog prometa ili nekog praznika u Italiji.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

 

Za sve informacije i rezervacije kontaktirajte nas na +385 (0)51 343 059 ili pošaljite mail.

Raspoloživost

Za sve informacije molimo obratite nam se telefonom +385/51/343-059 ili e-mailom na info@topadria.hr