Opis

Brazil i Argentina

Polazak: 19.11.-28.11.2016.

PROGRAM:

1. dan 19.11.2016., subota / ZAGREB – PARIZ – RIO DE JANEIRO
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije početka leta. Nakon preuzimanja putne dokumentacije polijetanje zrakoplova na liniji AF1561 (Air France) prema Parizu u 17:55 sati. Dolazak u Pariz predviđen je u 20:00 sati. Nastavak putovanja prema Rio de Janeiru u 23:35 sati na liniji AF442. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan 20.11.2016., nedjelja / RIO DE JANEIRO
Dolazak u Rio de Janeiro predviđen je u 08:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani transfer do hotela. Nakon odmora, odlazak javnim gradskim prijevozom sa pratiteljem do Glave Šećera Ascension al Pan de Azucar (Sugar Loaf) koja je simbol Rio de Janeira. Uzdiže se iznad malog otoka kao ulaz u Guanabara plažu te samo ime govori u prilog izgleda. Tura se sastoji od dvije faze, prvi dio je vožnja ostakljenom žičarom koja vozi putnike do vrha Urca brda koje se uzdiže 215 m iznad razine mora i nudi spektakularan pogled iznad cijelog zaljeva gdje se otok smjestio. Od Urca brda nastavljamo sa presjedanjem u drugu žičaru koja vodi do vrha Glave šećera koja se uzdiže na 395 m nadmorske visine i nudi pogled od 360 stupnjeva na cijeli grad uključujući i Botafogo i plaže Copacabane, cijeli Corcovado i stari dio Ria. Povratak prema hotelu i noćenje.

3. dan 21.11.2016., ponedjeljak / RIO DE JANEIRO
Doručak. Razgled grada i posjet najznačajnijim znamenitostima i prirodnim ljepotama grada. Ovaj razgled uključuje posjet statui Krista Iskupitelja, jedno od 7 novih svjetskih čuda, koja se nalazi na 2.300 m nadmorske visine i vrh je brda Corcovado. Po dolasku na vrh, možete nastaviti razgled stepenicama ili dizalom do podnožja statue kako bi doživjeli razlog zbog kojeg se ovaj grad naziva i Nevjerojatnim gradom – spektakularan panoramski pogled. Ručak u lokalnom restoranu. Transfer do hotela i noćenje.

4. dan 22.11.2016. utorak / RIO DE JANEIRO
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe, predlažemo kupanje i uživanje na plaži Copacabana. Fakultativni izlet (uz doplatu):predlažemo poludnevni izlet otvorenim džipovima u favele. Razgled siromašnog dijela Rio de Janeira gdje živi stanovništvo niskog životnog standarda. Šetnja uskim uličicama gdje možete doživjeti pravu atmosferu života u favelama i vidjeti razliku urbanog Rio de Janeira i siromašnih favela. Transfer do hotela, slobodno vrijeme za vlastite programe, noćenje.

5. dan 23.11.2016. srijeda / RIO DE JANEIRO – FOZ DO IGUASSU (BRAZILSKA STRANA)
Doručak u hotelu. Odjava i organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let prema Puerto Iguazu. Poludnevni razgled brazilskih slapova. Panoramski razgled autobusom i drugim dijelom pješice. Na prvom vidikovcu pruža se prekrasan panoramski pogled argentinskih vodopada. Nakon kilometar udaljenosti prekrasnih krajolika doći ćete do vodopada na brazilskoj strani. Šetnja uz rijeku koje se nalazi u blizini Floriano vodopada sa pogledom na niži dio Iguazu rijeke i Vražji kanjon. Dizalo i stepenice vode do shopping zone sa restoranima. Transfer do hotela i smještaj.

6. dan 24.11.2016., četvrtak / PUERTO IGUAZU (ARGENTINSKA STRANA) – BUENOS AIRES
Nakon doručka odlazak u cjelodnevni razgled argentinskog dijela Nacionalnog parka koji većina smatra čak i ljepšim od brazilskog. Drveni mostići vode do Vražjeg grotla, najvećeg i najljepšeg slapa Parka, okruženog pravom džunglom prepunom tropskih ptica, što sve zajedno čini jedan od najljepših krajolika Južne Amerike. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Buenos Aires. Po dolasku u Buenos Aires, organizirani prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

7. dan 25.11.2016., petak / BUENOS AIRES
Doručak. Odlazak u poludnevno razgledavanje argentinske prijestolnice: Plaza de Mayo, Casa Rosada, (Ružičasta kuća, inače predsjednička palača), katedrala, Avenida de Mayo, zgrada Kongresa, San Telmo (kolijevka tanga), Plaza Dorrego (središnji trg San Telma na kojem se nalazi čuvena tržnica starinama – Feria de San Telmo), La Bocca (živo obojani zidovi limenih kućica simbol su ove najslikovitije četvrti), Avenida 9 de Julio (najšira avenija na svijetu), Puerto Madero (oživljavanjem i prenamjenom starih dokova stvorena je nova poslovna četvrt s ultramodernom i smjelom arhitekturom te vrhunskim restoranima i mjestima za izlazak), jedna od najljepših rezidencijalnih četvrti, Palermo i La Recoleta još poznata pod nazivom Pariz u malom.
Fakultativni izlet (uz doplatu):Večera i Tango show u tradicionalnom restoranu.Noćni život u Buenos Airesu je svjetski poznat zahvaljujući gastronomiji, zabavi i umjetnosti koju nudi kako stanovnicima tako i posjetiteljima. Preporučujemo uživanje u glavnoj argentinskoj atrakciji – tangu, ukusnoj gastronomiji i vrhunskim vinima. Transferi uključeni.

8. dan 26.11.2016., subota / BUENOS AIRES – MONTEVIDEO (fakultativni izlet)
Doručak. Slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe.
Fakultativni izlet (uz doplatu): U ranim jutarnjim satima transfer do pristaništa Buquebus od kuda kreće trajekt prema Montevideu. Obilazak najvažnijih spomenika, parkova i vrtova. Glavne točke posjeta su Stari Grad, trg Constitution, Katedrala i Gradska Vijećnica, kazalište Solis, trg Nezavisnosti u čijem središtu se nalazi nacionalni heroj Jose Gervasio Artigas i njegov mauzolej te je nasuprot zgrada Parlamenta. Slijedi obilazak glavne shopping ulice 18 de Julio koja je prepuna trgovinama, kafićima i poslovnim objektima, zatim zgrada Kongresa (ponos Urugvaja) građena između 1908. i 1925. godine od lokalnog mramora sa 52 boje i 12 vrsta drveta (posjet se mora najaviti unaprijed i ovisi o aktivnostima Parlamenta). Zatim slijedi posjet Pradu, jednom od najstarijih parkova u gradu, u kojem se nalazi poznata skulptura La Diligencia, spomenik posljednjih Charrua Indijanaca, Rose Garden, Batlle & Ordóñez park, La Carreta – spomenik i nogometni stadion, Carrasco. Zaustavit ćete se na Plaza Virgilio sa spomenikom posvećenim Palim borcima mornarice, gdje je izvrstan pogled na grad i odlično mjesto za fotografiranje. Povratak u pristanište. Ručka u Port Marketu (uključen u cijenu). Transfer do hotela.

9. dan 27.11.2016., nedjelja / BUENOS AIRES – PARIZ
Doručak. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza do zračne luke. Polijetanje zrakoplova na liniji AF393 u 17:55 sati prema Parizu. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan 28.11.2016., ponedjeljak/ PARIZ – ZAGREB
Dolazak u Pariz predviđen je u 11:00 sati. Nastavak putovanja na liniji AF1560 u 15:25 sati prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb predviđen je u 17:15 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
za minimalno 10 putnika 19.490 kn
za minimalno 15 putnika 17.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 3.950 kn
Obavezna doplata za zrakoplovnu pristojbu 2.800 kn

First minute popust 5% na osnovnu cijenu za rezervacije do 60 dana prije polaska!
Odobravamo mladencima popust 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Rio de Janeiro – Buenos Aires – Pariz – Zagreb, dva unutarnja leta lokalnog avio prijevoznika, smještaj u hotelima 4* lokalne kategorizacije na osnovi noćenja s doručkom, ručak u Rio de Janeiru, sve razglede i ulaznice prema programu, pratnja Atlasovog pratitelja putovanja iz Zagreba, lokalnog vodiča na destinaciji.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe 2.800 kn, osobne troškove, napojnice za lokalne vodiče (30 EUR po osobi), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, fakultativne izlete.

OBAVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe, napojnice (na licu mjesta).

FAKULTATIVNI IZLETI (minimalan broj putnika 10)
Tango show u Buenos Airesu (večera i transfer) 750 kn
Montevideo (ručak) 3.150 kn
Poludnevni izlet džipovima u favele 390 kn
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 10

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitostima koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Za sve informacije i rezervacije kontaktirajte nas na +385 (0)51 343 059 ili pošaljite mail.

Raspoloživost

Za sve informacije molimo obratite nam se telefonom +385/51/343-059 ili e-mailom na info@topadria.hr