Volosko

Volosko

Kako provesti slobodno vrijeme?

U vrijeme dok Opatija još nije postojala kao mondeno turističko odredište, Volosko je bilo sjedište kotara, trgovačka luka i administrativno-upravno središte. Danas je Volosko izgubilo tu svoju važnost, no ostala je čarobna privlačnost slikovitog primorskog mjesta, nepresušnog izvora inspiracija za umjetnike, utočišta svih onih koji traže oazu mira u uskim uličicama, uz šalicu kave na rivi, u jedinstvenom ambijentu ribarske lučice i velog i malog mula. Ima nečeg posebnog u pogledu na pučinu s vrha vološćanske rive: odavde se prema jugu otvara cijelo Jadransko more…

Prolazeći uskim ulicama stare vološćanske jezgre, naići ćete na spomenik koji nas podsjeća da je ovdje, u kući na samom početku obalnog šetališta Lungomare, rođen Andrija Mohorovičić, veliki znanstvenik svjetskoga glasa, otkrivač plohe diskontinuiteta koja dijeli Zemljinu koru od njezina plašta.

Volosko je danas i sinonim za dobru gastronomiju – od tipičnih konoba i ribarnica u kojima se može uživati u domaćim specijalitetima, do vrhunskih restorana koji su svoje mjesto našli u najprestižnijim svjetskim vodičima za gurmane – sve to nudi Volosko, i još mnogo toga. Od mjesta na kojemu sada stojite udaljeno je samo tri kilometra ugodne šetnje uz more. Ne propustite ga posjetiti!

Zemlja Croatia
Apartman 4+2 osobe (004)

Apartman 4+2 osobe (004)

, Volosko
KARAKTERISTIKE Apartman, cca 65 m2, 1. kat Broj osoba: 4+2 DNEVNI BORAVAK i KUHINJA Sofa na razvlače Više
Apartman 2+2 osoba (032)

Apartman 2+2 osoba (032)

, Volosko
KARAKTERISTIKE Apartman ca 55m2 Broj osoba: 2+2 DNEVNI BORAVAK I KUHINJA Veliki kauč na razvlačenje Više
Apartman 6 osoba (003)

Apartman 6 osoba (003)

, Volosko
KARAKTERISTIKE Apartman ca 85m2 Broj osoba: 6 DNEVNI BORAVAK I KUHINJA SAT-TV, POTPUNO OPREMLJENA KU Više

Trenutno nema aranžmana povezanih s ovom destinacijom.

Trenutno nema krstarenja povezanih s ovom destinacijom.