Ičići

Ičići

Kako provesti slobodno vrijeme?

Ičići su malo turističko mjesto s oko 800 stanovnika, smješteno na sjevernom Jadranu, u Kvarnerskom zaljevu. Mjesto je udaljeno 5 km od Opatije odnosno 15 km od Rijeke. Nalazi se u podnožju planine Učka koja je visoka 1401 m i čiji je okoliš zbog posebnosti i ljepote prirode proglašen parkom prirode. Stanovništvo se pretežito bavi turizmom i ugostiteljskim djelatnostima. Zbog svog povoljnog položaja Ičići su se tijekom godina razvili u pravo turističko mjesto s mnogobrojnim ponudama, pa se tako osim bogate ugostiteljske ponude nudi mogućnost bavljenja različitim športovima, izleti, noćni izlasci.

Iz Ičića se pruža prekrasan pogled na dva najveća hrvatska otoka Krk i Cres koji se mogu posjetiti i brodom. Ovo mjesto je posebno poznato po izvranredno opremljenoj ACI Marini. Zahvaljujući raznovrstnom smještaju (hoteli, apartmani, autokamp) i športsko rekreacijskom sadržaju (teniski tereni, športovi na vodi, jedrenje …) ovdje je mjesto za razvoj posebno našao nautički turizam. Na putu od Ičića do Učke naići ćete na mali srednjovjekovni grad Veprinac, koji posjeduje vlastiti zakon, a datira još iz 1500. godine. U blizini s nalazi autokamp Ičići koji se nalazi u blizini plaže nedaleko od teniskih terena.

Glavna turistička atrakcija Ičića je svakako plaža. Nalazi se u samom središtu mjesta, a sastoji se od betonskog i pješčanog dijela. Svake se godine ulaže u uređenje plaže zbog čega plaža iz godine u godinu dobiva plavu zastavu. Ulaz je besplatan i dostupan svima.

Plaža je omeđena s jedne strane, s ACI Marinom, dok se s druge strane nalazi manja luka koja postoji od kada i mjesto Ičići i koja se razvijala usporedno s mjestom. Ta Lučica prihvaća manje barke i podsjeća da je Ičići primorsko mjesto.

Posebno je za naglasiti da kroz Ičiće prolazi poznati Lungomare, obalno šetalište koje je izgradio austrijski car Franjo Josip I. 1885. godine. To lijepo uređeno obalno šetalište dugačko je 12 km i proteže se od Voloskog do Lovrana, a Ičići su gotovo na pola puta. Noću je diskretno osvijetljeno pa su stvoreni uvjeti za romantične šetnje. Mjesto Ičići povezano je s ostalim mjestima međugradskim i gradskim autobusima.

U primorskim mjestima su posebno poznate takozvane “Ribarske fešte” koje se organiziraju tijekom ljetnih mjeseci. Tako i Ičići ima svoje fešte za koje mještani, kao i turisti, budu obaviješteni nekoliko dana ranije preko mnogobrojnih plakata.

Zemlja Croatia
Apartman 2+2 osobe (006)

Apartman 2+2 osobe (006)

, Ičići
KARAKTERISTIKE Apartman, cca 43 m2, na 1.katu Broj osoba: 2+2 DNEVNI BORAVAK i KUHINJA Sofa, SAT-TV Više
Studio Apartman 2 osobe (043/1)

Studio Apartman 2 osobe (043/1)

, Ičići
KARAKTERISTIKE Studio Apartman, cca 30 m2 Broj osoba: 2 STUDIO 1 bračni krevet, Sofa, SAT-TV, potpun Više
Studio Apartman 2 osobe (043/4)

Studio Apartman 2 osobe (043/4)

, Ičići
KARAKTERISTIKE Studio Apartman, cca 30 m2 Broj osoba: 2 STUDIO 1 bračni krevet, Sofa, SAT-TV, potpun Više
Studio Apartman 2+1 osoba (043/3)

Studio Apartman 2+1 osoba (043/3)

, Ičići
KARAKTERISTIKE Studio Apartman, cca 30 m2 Broj osoba: 2+1 STUDIO 1 bračni krevet, Sofa, SAT-TV, potp Više
Studio Apartman 2+2 osobe (043/2)

Studio Apartman 2+2 osobe (043/2)

, Ičići
KARAKTERISTIKE Studio Apartman, cca 40 m2 Broj osoba: 2+2 STUDIO 1 bračni krevet, Sofa, SAT-TV, potp Više

Trenutno nema ponude smještaja povezane s ovom destinacijom.

Trenutno nema aranžmana povezanih s ovom destinacijom.

Trenutno nema krstarenja povezanih s ovom destinacijom.